Príbeh cestovinárne a pôvod cestovín

     

 

 

Vitajte v prvej triede cestovinových chuťí. Názov FIRSTKLAS v sebe kombinuje označenie pre špičkové produkty s rýdzo domácim pojmom, neodlučiteľne spojeným s dobrou úrodou obilnín. Ak hľadáte prvotriedny zážitok, siahnite po cestovinách, u ktorých je na prvom mieste poctivosť a pravá chuť.

FIRSTKLAS vychádza z tradícií v spojení s moderným nádychom. Dôraz kladie na pečať najvyššej kvality. Naštartujte svoju fantáziu a inšpirujte sa slovenskými chuťami z našich polí, lesov, záhrad, a lúk, ktoré ešte viac zvýraznia tradičnú chuť cestovín.

 


 

CESTOVINÁREŇ

Cestovináreň FIRSTKLAS sa nachádza v malej dedine na východnom Slovensku. Od roku 2017 sa nepretržite pracovalo na náročnom vývoji cestovín a zdokonalení výrobnej technológie.

Na začiatku celého procesu bolo nevyhnutné zrekonštruovať a zmodernizovať pôvodnú nehnuteľnosť- starú cestovináreň, skvalitniť technológiu a zariadenia, získať energetický certifikát. FIRSTKLAS využíva výnimočnú technológiu, ktorá je založená na dopomáhaní k prevažnej ručnej výrobe a spĺňa podnienky medzinárodných certifikátov.

Pomedzi rekonštrukciu sa upravovali, vytvárali a dolaďovali výrobné receptúry všetkých druhov cestovín. Po dlhej a náročnej práci, ktorá trvala vyše troch rokov FIRSTKLAS predstavuje svoje výnimočné produkty.

PÔVOD CESTOVÍN

Základnou zložkou cestovín FIRSTKLAS je prvotriedne obilie, z ktorého sa vyrába poctivá múka. Rovnako dôležité sú aj ostatné elementy. Bylinky, ovocie, zemiaky, aj vajíčka. Na výberových surovinách sledujeme najmä kvalitu, charakteristiku, pôvod či obdržané certifikáty parametre chuti,vône či farby.

Pri výrobe cestovín FIRSTKLAS sa nepoužívajú podporné chemické aditíva ani iné syntetické látky. Používajú sa výhradne prírodné ingrediencie, ktoré sú chuťovo známe a jednoducho rozpoznateľné.